Minder valide kinderen

Speeltuin Klavertje Vier is  goed toegankelijk voor kinderen met een beperking.

Al onze toestellen zijn zelfgemaakt en na oplevering gekeurd door de TUV. Al onze toestellen worden jaarlijks opnieuw gekeurd.

We hebben een gehandicapten toilet en een verstevigde verschoontafel. Afgesloten hekken en een gehandicapten parkeerplaats voor de deur. Het is ook mogelijk de auto (voor het vervoer van kinderen met een beperking) hogerop te zetten bij de fietsenstalling, spreek dit af bij de reservering, dan maken wij de poort open.

De Speeltuinbende, het NSGK- kindertestteam van kinderen met en zonder handicap hebben de speeltuin getest en gekeurd. 
Trappen werden minder steil gemaakt, speeltoestellen werden lager geplaatst, extra verharde paden werden aangelegd en er werden verschillende klimgrepen en leuningen geplaatst.
Omdat we dit allemaal  gerealiseerd hebben heeft NSGK voor het gehandicapte kind, de speeltuin het predicaat Samen Spelen Speeltuin gegeven.

Speeltuin Klavertje Vier vindt het belangrijk dat kinderen met een beperking in hun buurt veilig buiten kunnen spelen, samen met andere kinderen. Samen met je vriendjes en vriendinnetjes jezelf lekker uitleven in deze mooie speeltuin in Schimmert! Bij Speeltuin Klavertje Vier kun je spelen, bouwen, klimmen, fietsen, klauteren of spelen met zand en het waterspel. Gegarandeerd uren speelplezier! Terwijl de kids zich opperbest vermaken, kunnen de volwassenen (begeleiding) alles, onder het genot van koffie of iets anders, goed in de gaten houden. Met de kleintjes meespelen mag natuurlijk ook. 

Inspiratie
Veel speeltuinen in Nederland zijn niet toegankelijk voor kinderen met een handicap. Met behulp van de Speeltuinbende wil NSGK daar verandering in brengen. Om speeltuinen op weg te helpen heeft NSGK een speciale website opgericht vol tips en informatie over toegankelijk Samen Spelen, www.speeltuinbende.nl

De Speeltuinbende
De Speeltuinbende is een testteam van kinderen met én zonder handicap. Zij willen ervoor zorgen dat speelplekken in Nederland toegankelijk worden gemaakt, zodat kinderen - met én zonder handicap - samen kunnen spelen. De Speeltuinbende komt voort uit het project Samen Spelen, een initiatief van NSGK (Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind). In dit project zijn al zeker 25 speeltuinen zo aangepast dat kinderen met en zonder handicap er samen kunnen spelen. Samen met SPEL, Speeltuinwerk Limburg, de koepel voor speeltuinverenigingen, wil NSGK speeltuinen in heel Nederland toegankelijk krijgen. 

Plezier op de fiets

Speeltuin Klavertje Vier hoopt dat nu meer kinderen met een beperking in onze speeltuin te zien. Ons motto is immers: Klavertje Vier "waar alle kinderen samen kunnen spelen!"

Speeltuin Klavertje Vier is een officiële ambassadeur "Samen spelen speeltuin".

Speeltuinbende op bezoek.